SKUPINA ZA MAMICE Z DOJENČKI

mame

Rojstvo otroka prinaša mladima staršema veliko veselja, občutkov izpolnjenosti in sreče, hkrati pa ju postavlja pred povsem nove izzive, za katere    se jima včasih zdi, da ju presegajo. Starša se morata namreč prilagajati na spremembo ritma, nočno vstajanje in neprestano odzivanje na otrokove potrebe je lahko naporno. Partnerja se soočata s pomanjkanjem časa, ko bi se lahko posvetila drug drugemu. Poleg tega se lahko v tem obdobju partnerjema še bolj intenzivno prebujajo boleča in nerazršena občutja iz preteklosti.    

Skupina za mamice z dojenčki nudi mamicam varno okolje, kjer lahko sproščeno spregovorijo o svojem doživljanju, o svojih dvomih, strahovih, stiskah ter o radostih materinstva. Poleg tega bodo izvedele oz. odkrile tudi veliko pomembnih informacij:

  • o prepoznavanju dojenčkovih telesnih in čustvenih potreb ter primernem odzivanju nanje;
  • o pomembnosti in načinu uravnavanja otrokovih čustev;
  • da otrok ne potrebuje popolne mame,
  • o čutenjih, ki se jim prebujajo ob dojenčku, partnerju, lastnih starših,
  • o partnerskem odnosu po rojstvu otroka in funkcionalnem razreševanju konfliktov.

Vse to bo omogočalo mamicam, da bodo poglobile stik s seboj in z otrokom ter postale bolj sproščene, kar bo pozitivno vplivalo na njihovo materinstvo in tudi partnerski odnos.

Tudi očetje (partnerji udeleženk skupine) bodo imeli možnost ločenega srečanja (brez dojenčkov), na katerem se bodo pogovarjali o izzivih očetovstva in partnerskega odnosa po rojstvu oroka. 

Skupino bo vodila Darja Jurinčič Jogan, mag. zakonskih in družinskih študij ter zakonska in družinska terapevtka.

Velikost skupine: 5 mamic z dojenčki.
Nova skupina bo pričela s srečanji v oktobru 2018. 
Trajanje: 8 srečanj 1-krat tedensko po 90 minut v dopoldanskem času.
Kje: v  Izoli, Obrtna ulica 11 in v Ljubljani (lokacija bo naknadno določena).
Prispevek:  V Izoli 10 EUR, v Ljubljani 17 EUR na posamezno srečanje.

Obvezne so predhodne prijave do 8.10.2018. 

Bodoče mamice in mamice, ki so pred kratkim rodile, si lahko s prijavo zagotovijo mesto v skupinah, ki bodo pričele s srečanji v decembru 2018 ter februarju in aprilu 2019. Prosimo, da ob prijavi navedete v katero skupino se prijavljate.

Vse prijavljene mamice bodo imele pred vključitvijo v skupino brezplačni individualni pogovor s terapevtko.

Za prijave in dodatne informacije nam lahko pišete na elektronski naslov info@zavod-istra.si ali pokličete oz. pošljete SMS na telefon 031 281 867.