SKUPINA ZA LOČENE

 

Ločitev je zelo boleč in zahteven proces tako za ločena partnerja kot za njune otroke. Spremlja jih cela paleta težkih in zelo bolečih občutij od žalosti, razočaranja, nemoči, jeze, negotovosti, krivde, strahu do sramu, zavrženosti in obupa. Istočasno se morajo vsi prilagajati na številne spremembe, ki jih ločitev prinese v njihovo življenje. 

Z ločitvijo sta partnerja zaključila svoj partnerski odnos, vendar še vedno ostajata starša svojim otrokom, ki v novi situaciji še bolj potrebujejo njuno ljubezen, oporo in zagotavljanje varnosti. Vendar je nemalokrat staršem tedaj zaradi lastne stiske težko v polnosti uresničevati svojo starševsko vlogo.

 ločitev - breme

 

Skupina je namenjena podpori posameznikom z izkušnjo razveze ali razpada partnerske zveze, ne glede na to ali ločitev ravnokar poteka ali je do nje prišlo že pred več leti. Varno okolje oseb, ki so izkusili bolečino ločitve, ob terapevtskem vodenju pomaga udeleženkam in udeležencem lažje in hitreje predelati številna boleča občutja, kar je potrebno, če želijo kvalitetno na novo zaživeti in se izogniti morebitnim novim razočaranjem. Hkrati nudi skupina ločenim staršem pomoč pri vzpostavitvi kakovostnega starševstva v spremenjenih razmerah.

Skupina vključuje od 5 do 8 udeleženk in udeležencev in je zaprtega tipa (na vseh srečanjih skupine so prisotni isti udeleženci). Srečanja skupine potekajo od oktobra do junija na 14 dni in trajajo 90 minut.

Srečanja skupine vodi  Darja Jurinčič Jogan, zakonska in družinska terapevtka ter mag. zakonskih in družinskih študij.

Skupina v KOPRU bo pričela s srečanji v sredo 10. oktobra 2018 predvidoma ob 18.30. Prispevek znaša 10 EUR za posamezno srečanje

Skupina v LJUBLJANI bo pričela s srečanji v torek  9. oktobra 2018, predvidoma ob 18.30 uri. Prispevek znaša 15 EUR za posamezno srečanje.    

Potrebne so predhodne prijave. Vsi prijavljeni bodo pred vključitvijo v skupino povabljeni na brezplačni individualni pogovor s terapevtko.

Za prijave in dodatne informacije nam lahko pišete na elektronski naslov info@zavod-istra.si oz. izpolnite kontaktni obrazec ali pokličete oz. pošljete SMS na telefon 031 281 867.

Lepo vabljeni!