Darja Jurinčič Jogan

 

slika Darja_0940 (2)

Je magistrica zakonskih in družinskih študij ter univ. dipl. socialna delavka. Za terapevtsko delo se je usposobila z izobraževanjem v magistrskem programu Zakonske in družinske študije - smer zakonska in družinska terapija ter v dvoletnem programu izpopolnjevanja iz zakonske in družinske terapije na Univerzi v Ljubljani.

Svoje znanje redno izpopolnjuje na strokovnih srečanjih in kongresih zakonskih in družinskih terapevtov Slovenije. Na 6. kongresu zakonskih in družinskih terapevtov Slovenije (2015) je aktivno sodelovala s predstavitvijo prispevka z naslovom: Povezanost kakovosti partnerskega odnosa z emocionalnim starševstvom ter problemi in močmi otrok.

Terapevtsko delo opravlja po modelu relacijske družinske terapije in je zaradi zagotavljanja višje kakovosti svojega dela vključena v redno supervizijo.

Je članica Združenja zakonskih in družinskih terapevtov Slovenije in pri svojem delu spoštuje etični kodeks ZZDTS.

Svoje strokovno znanje integrira z lastnimi izkušnjami iz materinstva in zakonskega življenja. Je namreč poročena in mama štirih otrok. In tudi sama vedno znova išče stik s seboj in z drugimi. Še vedno spoznava sebe, moža in otroke, se brusi v svoji vlogi mame in žene. Tudi sama večkrat »teži«, dela napake in druge prizadene. In se opraviči. Vsi smo na poti rasti, ki ni ravna, ampak z vzponi in padci.  A je vredno vztrajati!