Izzivi partnerskega odnosa po rojstvu otroka

 

What to Expect Baby's First Week

 

Rojstvo otroka prinaša mladima staršema veliko veselja, občutkov izpolnjenosti in sreče, hkrati pa ju postavlja pred povsem nove izzive, za katere se jima včasih zdi, da ju presegajo. Starša se morata namreč prilagajati na spremembo ritma. Nočno vstajanje in neprestano odzivanje na otrokove potrebe je lahko naporno.

Partnerja se soočata s pomanjkanjem časa, ko bi se lahko posvetila drug drugemu. Poleg tega se lahko v tem obdobju partnerjema še bolj intenzivno prebujajo boleča in nerazršena občutja iz preteklosti.

Vsi ti izzivi postavljajo partnerski odnos na preizkušnjo. Lahko se bosta starša  med seboj še bolj povezala. Žal pa smo pogosto ravno v prvih letih po rojstvu otroka priča razpadu njune zveze.

Bodoče starše in starše, ki že okušate veselje in težavnost starševstva vabimo na brezplačno predavanje “Izzivi partnerskega odnosa po rojstvu otroka”, ki bo v petek 8. junija 2018 ob 19. uri v Središču Rotunda v Kopru, Destradijev trg 11  (vhod z Vojkovega nabrežja).

Zakonska in družinska terapevtka Darja Jurinčič Jogan bo spregovorila o nevarnostih za partnerski odnos po prehodu v starševstvo ter kako lahko mlada starša lažje premagujeta stiske in utrjujeta medsebojno povezanost. 

Za dodatne informacije smo vam z veseljem na voljo na e-mailu info@zavod-istra.si ali na telefonu 031 281 867.

Lepo vabljene (bodoče) mamice in (bodoči) očetje, če je možno, najbolje kar oba!